Kansallismielisten tyrannia

Kansallismielisyys ajaa protektionismia, ei pelkästään taloudellista protektionismia vaan käsite pyritään ulottamaan myös kieleen ja kulttuuriin, kaikkeen ihmisen elämää koskevaan. Tällaisesta kansallismielisestä tyranniasta löytyy paljon esimerkkejä täältä Uuden Suomen Puheenvuorostakin.

Kansallismieliset pyrkivät perustelemaan tyranniaa suosivaa toimintaansa kansallisella edulla, mutta heidän argumenttinsa uppoavat jo hämäriin ja tyypillisesti epätosiin premisseihin. Olisi oikein mielenkiintoista kuulla, mikä tekee juuri minusta suomalaisen, kansalaisen tai muun sellaisen, ja miksi minun tulisi hyväksyä heidän määrittelemänsä käsitteet itseäni millään tavoin koskevaksi ja velvoittavaksi.

On aivan sama, onko nykymuotoinen Suomessa esiintyvä kansallismielisyys enemmistön tai vähemmistön tyranniaa. Kansallismielisen tyrannian tarkoitus on aina sortaa ja alistaa muita, niitä toisia jotka eivät jaa kansallismielisten autoratiivista ja auktoriteettiuskoista ajattelutapaa.

Kansallismielisten tavoitteet homogeenisestä yhteiskunnasta eivät ole toteutuneet missään. Ei edes väkivalta tai sellaisen uhka ole homogenisoinut jotakin, mitä kansallismieliset kutsuvat kansaksi kertomatta kuitenkaan koskaan mitä käsite pitää sisällään. Oppositiota ja toisinajattelijoita ei ole koskaan täysin murskattu; ei vaikka toisinajattelijoihin ja erinäisiin vähemmistöihin kohdistettaisiin irvokkaita toimenpiteitä ja menettelytapoja. Kansallismielisten tyranniaa vastaan on aina olemassa oppositio.

Kansallinen etu on jotakin, jonka nimissä kansallismieliset pyrkivät harjoittamaan tyranniaansa. Kansallinen etu halutaan määritellä usein joksikin kansan enemmistön tahdoksi. Koskaan ei tätä kansan enemmistöä tai sellaisen kollektiivista tahtoa kuitenkaan pystytä verifioimaan. Silloin on näppärä taktiikka siirtää maalitolppia ja alkaa puhua hiljaisesta enemmistöstä. Hiljainen enemmistö taas on tyypillisesti deluusio tai propagandatarkoituksessa esitetty vale.

Yksilölliset preferenssit ovat niin monimuotoisia, että kansallismielinen tyrannia ei pysty homogenisoimaan niitä. Kansallismielinen tyrannia haittaa aina jotakin kansalaista määriteltiinpä kansalainen aivan miten tahansa. Täten on mahdotonta puhua kansan tahdosta, kansallisesta edusta tai mitä fraseologiaa kansallismieliset milloinkin käyttävät.

Mitä sinä olet tehnyt tänään kansallismielisen tyrannia torjumiseksi?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu