IlkkaSalo kaikenlaista kritiikkiä

Liberaali demokratia kestää uusoikeiston hyökkäykset

Yksi liberaalin demokratian lieveilmiö on Suomi Ensin –ryhmän kaltaiset joukot. Tämä heille suotakoon, kuten myös se, että he näyttävät ryhmittyneen Perussuomalaisten taakse. Kaiken tämän liberaali demokratia kestää, koska me liberaalit toki suomme näille ryhmille olemassaolon oikeuden, vaikka vastustammekin heidän totalitaristisia pyrkimyksiään.

Yhtäläisyysmerkki voidaan vetää persujen kaikkein oikeistolaisimman siiven ja näiden puolueen liepeillä hengailevien marginaaliryhmien välille. Demokratia ja demokraattinen päätöksentekoprosessia ovat heidän mukaansa suotavia, kunhan se palvelee vain heidän valtapyrkimyksiään ja kunhan demokratia on määritelty heidän uusfasistiseen agendaansa sopivalla tavalla. Kaikki muu onkin ”vihervasemmistolaisuutta”, vaikka nämä ”vihervassarit” kuinka kannattaisivatkin varallisuuserien yksityisomistusta.

On aika mahtavaa, että Suomessa media on pääsääntöisesti riippumatonta valtiovallan ohjauksesta. Tätäkään faktaa uusoikeiston marginaaliryhmät eivät tunnu hyväksyvän. Heillehän ideaali median tila on kontrolloitu tiedonvälitys, joka toistaa heidän ihmisoikeuksille ja muille vapausoikeuksille vihamielistä agendaa 24/7 Putinin Venäjän valtiollisesti kontrolloitujen mediakanavien tapaan.  Niissä kanavissahan totuus ei ole yhtenevä faktojen kanssa vaan ”totuus” on yhtä kuin heidän totalitarismia pönkittävä verbaaliakrobatia, joka ei kylläkään tyypillisesti ole kovin taidokasta akrobatiaa.

Liberaalin demokratian riemuvoitto on myös Euroopan Unioni ja eurovaluutta, josta aiheutuvat kulut ovat pieni hinta siitä, että Suomikin voi katsoa kuuluvansa länsimaisten demokratioiden joukkoon. Euroopan Unionin länsimaisimmat maat ovat kestäneet hyvin uusoikeiston totalitaristiset hyökkäykset liberaalia demokratiaa ja demokraattista päätöksentekoprosessia vastaan. Meidän liberaalien tehtävä on pitää huolta siitä, että näin on jatkossakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomi ensin liikkellähän on omat kansanedustajansa, näkyvimpänä Laura Huhtasaari. Oli erinomaisen hyvä, että keskusta ja kokoomus näytti heille rajat ja passitti porukan oppositioon.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Paljon on taas tavanomaisia "ääri-" tai uusoikeistoon kohdistuvia ennakkoluuloja mahdutettu yhteen blogiin.

1. Suomi Ensin-liikkeen ja Perussuomalaisten totalitaristiset pyrkimykset.
Näitä voisi vähän eritellä, että saataisiin selville, onko käsitteen 'totalitarismi' käytölle perusteita. Niitä on oikeasti hyvin vähän. Ainoa noiden liikkeiden vaatima selkeä tiukennus on rationaalisuuteen pohjaavan rajavalvonnan palauttaminen ja pakolaistatuksen väärinkäytön ehkäisy sekä puhtaasti ideologiselta pohjalta perustellun, ylimitoitetun väestönsiirto- ja -sekoituspolitiikan vastustaminen.
Näitä tiukennuksia tarvitaan siksi, ettei Suomi ajautuisi jossakin vaiheessa suuriin ongelmiin ja lopulta kaaokseen. Sittenhän sitä vasta totalitarismiin jouduttaisiin.
Siirtolaisongelmista puhuminen on vaikeaa siksi, että haitat tulevat esiin vasta myöhemmin ja ne ovat kumulatiivisia eli jo menneisyydessä tehtyjen ratkaisujen seuraukset kasaantuvat vaikeasti ennakoitavalla tavalla. Kiintiöitähän voidaan toki kasvattaa siinä vaiheessa, kun riskitekijät on oikeasti pystytty kartoittamaan ja niihin vastalääkkeet kehittämään.

2. Oikeistolaisuus, Demokratia ja yksityisomistus, jne.
Jos joku vaivautui seuraamaan kunnallisvaaleissa esimerkiksi SE-liikkeen edustajien esilletuomia teemoja, niin ei niitä järin oikeistolaisiksi voi luonnehtia. Demokratiakäsitys on teorian tasolla lähes kaikilla uusoikeistolaisilla sama kuin valtapuolueilla pl. Pohjoismainen Vastarintaliike. Siitä voidaan olla eri mieltä, toimiiko demokratia kuten sen pitäisi eli jotain parannuksia sen käytännön toteuttamiseen pitäisi tehdä.
Vai "vihervassarit" oikein intohimoisesti kannattavat omaisuuserien yksityisomistusta. No, siitä vaan kannattamaan mm. mineraalivarojen luovuttamista korvauksetta kansainvälisille kaivosjäteille. Tätähän mm. Suomen johtava vihervassaripuolue Kokoomus haluaa. Totta puhuen, ei pitäisi olla mitään kategorista kieltoa myöskään kansalliselle omistukselle esimerkiksi strategisen infran ja raaka-aineiden suhteen. Tämänhän EU meiltä "de facto" kieltää.

3. Suomessa riippumaton valtamedia
Tästä kukin vetäköön itse omat johtopäätöksensä.

4. Putin
Jossain vaiheessa Putin-kortti vedetään aina esiin.

5. EU ja eurovaluutta liberaalin demokratian takaajina.
On vain älyllistä laiskuutta uskoa, ettei vaihtoehtoja näille olisi.

Hannu Töyri

Liberaali demokratia on niitä viimeisiä aatteita joihin koitan vielä jaksaa suhtautua positiivisen, mutta myös pragmaattisen odottavasti, onhan vapauden odotus oikeutettua, ...mutta meitäkin sitten taitaa olla monenlaisia.

Liberalismi ja varsinkin talousliberalismi korostaa vapan työ ja yrittämisen vaihtoehtoa ja esimerkkiä. Ajatuksena Suomi ensin kertoo juuri suomalaisesta vaihtoehdosta, joka on rakentanut maailman parhaimpiin lukeutuvan vaihtoehdon jota emme kiellä miltään nmuulta yhteisöltä tai jos heillä on mieluisampi, parempi, sopivampi tjms. niin olkoot hyvät "jos teillä on jotain myytävää meille...me voimme täyttä kaupalliset tarpeemme" ja päinvastoin.
Kyseiseen liberalismiin kuuluu se, että ymmärrämme, että jokaisen aterian joku maksaa. Emme torju avunpyyntöä silloin kun se on oikeata, mutta emme mekään mene syömän vieraiden pöytään, jos emme aio siitä mitään maksaa. Tässä on kyse juuri niistä, joiden avunpyyntö ei ole rehellinen.
Kansallisvaltio aikakausi on tuottanut vaurautta ja hyvinvointia sen kaikissa ulottuvuuksissa ja sen perusta on työnteko, siis talous, jonka päälle on sitten mahdollista rakentaa koko kulttuuri, juuri sellaisena kun me sen olemme halunneet. Kansallisvaltio on edelleenkin menestynein väline edellä mainittuun ja yli- tai monikansalliset kokeilut ovat kesken (EU) tai ne ovat sillä mistä ei ole paluuta (NL ja Sev).
Joten, älä hyvä mies käytä liberaalina tuollaisia leimoja kuten ... kaltaiset joukot.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Enemmän tuntuu mm. Saksassa äärivasemmisto työllistävän poliisia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Suomi ensin -porukka nyt ei juuri kiinnosta, mutta puutun vain viimeiseen kappaleeseen.

Ensinnäkin tuo länsimaisuus: Suomi sijaitsee niillä pituusasteilla kuin sijaitsee, eikä sillä ole mitään tekemistä EU:n kanssa.

Liberaalia demokratiaa EU ei kyllä harjoita. EU:n monissa jäsenmaissa on törkeitä sananvapauden loukkauksia, viimeisimpänä lisää tuli Saksassa (jolla toki on pitkät perinteet sillä saralla). Samoin monissa jäsenmaissa on voimassa kaikenlaisia huumekieltolakeja kannabiksesta alkaen. EU:ssa käyttää kohtuuttoman paljon valtaa komissio, jota ei valita vaaleilla. Myöskään velvoite tukea rahallisesti asiansa sössineitä jäsenmaita ei kuulu liberalismiin.

Toimituksen poiminnat