IlkkaSalo kaikenlaista kritiikkiä

Miljoonan naisen marssi Washington D.C:ssä 21.1.2017

Amerikkalaiset kansalaisaktivistit organisoituvat Trumpin tulevaa hallintoa vastaan hyvissä ajoin. Suunnitteilla on miljoonan naisen marssi Washington D.C:ssä 21.1.2017; päivä Trumpin virkaanastujaisten jälkeen. Marssi lähtee Lincolnin muistomerkiltä kohti Valkoista taloa.

On hienoa nähdä kansalaisaktivismin saavan samanlaisia mittasuhteita kuin 1960-luvulla Martin Luther Kingin kansalaisoikeusmarsseilla. Miljoona naista on merkittävä joukko.

Saa nähdä osoittavatko naiset Euroopassa solidaarisuutta amerikkalaisia kanssasisariaan kohtaan tuona päivänä? Yhdysvalloissa Trumpin hallinto merkitsee heikennystä naisten asemaan, vaikka Trump toteuttaisi vain osan vaalilupauksistaan.

Trumpin virkaanastujaispäiväksi on Washington D.C:ssä suunniteilla 30000 hengen mielenosoitus.

Olen tarpeeksi vanha muistamaan 1960-luvun mielenosoitukset. Tuolloin kansalaisaktivismi toimi oikein hyvin. Olisi suotavaa, että sama toistuisi.

Kuolonuhreilta tuskin vältytään. Eräiden osavaltioiden kuvernöörit ovat luvanneet käyttää kansalliskaartia mielenosoittajia vastaan. Vuonna 1970 kansalliskaarti teurasti neljä opiskelijamielenosoittajaa Kent State Universityn pihamaalla Ohiossa.

Trumpin fasistinen hallinto tulee takuulla käyttämään kaikki irvokkaimmatkin keinot kansalaisaktivismin tukahduttamiseen. Samaa yritti Nixonin hallinto, mutta epäonnistui.

Asiasta ovat uutisoineet mm. New York Times ja RawStory.

 

http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2016/11/11/million-women-march-being-planned-for-january-21-2017-in-d-c/

https://www.rawstory.com/2016/11/police-expect-30000-demonstrators-or-more-in-massive-protests-of-trumps-inauguration/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Arvaako kukaan miten tästä saisi vielä isomman ja vielä enemmän ihmisiä tukemaan asiaa?? Odottamalla että Trump tekee jotain ensiksi ja sitten tuomitaan!

Naurettavaa tälläinen kiihko jo ennenkuin mitään on tapahtunut.. Itseltäni nuo saa vain sääliä ja veikkaan etten ole ainut! Nämä sataa vain Trumpin laariin.!

Tosin sinkut miehet kannattaa mennä myös marssiin! Paljon naisia jotka varmasti arvostavat miehiä jotka ajavat tälläisiä asioita :D

Niko Sillanpää

Jaa. No siinäpähän kimittävät, valtaa vailla olevat laitavasemmistolaiset. Aika antaa gender-feminismille oikein kunnolla patriarkaatin kädestä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Minustakin tuo on hienoa, ja nain uutena amerikkalaisena tekee mieli itsekin osallistua. 90-luvullakin pidettiin vastaava mielenosoitus vanhemman Bushin ollessa vallassa kun aborttilakeihin esitettiin muutoksia. Talla kertaa osallistujia on varmaan enemman.

Taitaa muuten olla ensimmainen kerta historiassa kun valtaantuleva presidentti itse on yllyttanyt ihmisia mielenosoituksiin itseaan vastaan aivan tietoisesti. Trump puhui paljon taalla USA:ssa ennen vaalipaivaa siita etta vaalijarjestelma on "rigged". Tasta esimerkkina han mainitsi median, joka tosiaan antoi hanelle ilmaista palstatilaa Clintoniin verrattuna n. 70 vs. 30 prosenttia kampanjan aikana. Myos FBI oli saatu tukemaan Trumpin valintaa herattamalla epailyja olemattomista rikoksista Hillarya vastaan vaaleja edeltavalla viikolla.

Juuri tasta USA:n vaalijarjestelman vaaristymisesta ja toimimattomuudesta on hyva osoittaa mielta. Aivan kuten Trump jo pari viikkoa sitten vaati.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onpi aika suuri luku tuo miljoona. En tiedä onko missään yksittäisessä mielenosoituksessa koskaan ollut yhtä paljon osallistujia. Mitenkä edes mahtuvat mielenosoitusalueelle.

Siinä olisi tietysti kansalliskaartille sarkaa kynnettäväksi, jos aikoisivat listiä niistä jokaisen sarjatuliaseilla.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

"Yhdysvalloissa Trumpin hallinto merkitsee heikennystä naisten asemaan, vaikka Trump toteuttaisi vain osan vaalilupauksistaan."

http://www.csmonitor.com/USA/Politics/2016/0914/Do...
Maksettu äitiysvapaa kuudelta viikolta.

Eli tuollainen ehdotus on heikennys naisten asemaan? Tuon lausunnon löytämiseksi sai kahlata kymmeniä google linkkejä uutisista, joissa keskityttiin ampumaan kyseinen aloite alas, koska Ivanka Trumpin yrityksen yhteistyökumppani ei tarjoa maksettua äitiysvapaata omille työntekijöilleen.

Niko Sillanpää

Näin. Eikä Trumpin hallinto tule koskemaan raskaudenkeskeytyslainsäädäntöönkään.

Ertityisedut kuten affirmative action ja kiintiöt kyllä saattavat siirtyä historiaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ovatko mielenosoittajat demokraattisen puolueen kannattajia, siis demokraatteja?
Jos ovat, heidän käsityksensä demokratiasta lähentyy suomalaista punavihreyttä.
Sen mukaan demokraattista on se, että olet samaa mieltä kuin minä ja kaverini. Muut ovat epädemokraattisia fasisteja, natseja, persuja tai muuten vaan vajakkeja valkoisia heteroperäkammarinpoikia.

Toimituksen poiminnat