IlkkaSalo kaikenlaista kritiikkiä

Patmoksen blogikirjoittajien väkivaltafantasiat

Ahvio spekuloi pitkään – toisinaan jopa ihan oikeutetusti - Kölnissä uutena vuotena sattuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Ikäviä tapauksia ja jotain niille olisi tehtävä, mutta Ahvion ratkaisumalli on suorastaan ala-arvoinen.

Kristittyjenkin tulee ymmärtää, että jos ja näköjään kun ”Euroopan keskuuteen tullut lähetyskenttä” käyttäytyy kuten nyt Kölnissä, täytyy tällaisia käyttäytyjiä ja heidän käyttäytymistään lähestyä ensin lain ja luomisen teologian lähtökohdista ja esivallan miekan riittävällä terävyydellä ja sitten evankeliumin ja lunastuksen teologian lähtökohdista.

Ahvio pitää muslimeita ilmeisesti jollain tavoin jonakin, jota hän kutsuu lähetyskentäksi. Tässäkin blogissa on useampaan otteeseen kommentoitu sitä, kuinka muslimien evankelioiminen johtaa ojasta allikkoon: todentamaton taivasheppu korvataan vain toisella eri nimen omaavalla taivashepulla.

Kristittyjen fundamentalistien liittolaisia ovat juuri islamistit. Ahviota selvästi kyrsii se, että fundamentalistikristityt eivät saa tehdä käännytystyötään muslimien metodein.

Mutta mitä on ”luomisen teologia”? Nyt kyllä Ahvio veti ihan hatusta ja hihasta. Pötypuhemittari hypähti jälleen Ahvion kohdalla ihan tappiin.

Esivallan miekalla Ahvio kaiketi tarkoittaa virkavallan väkivaltaista käyttäytymistä muslimeja kohtaan. Vuosia Ahvion kirjoituksia lukeneena, kaikissa hänen kirjoituksissaan on läsnä ainakin implisiitti väkivallan uhka. Oikeastaan tämä ei ole lainkaan yllättävää: Raamatun jumala on niin väkivaltainen sadistinen olion, ettei sellainen jumala edes ansaitse jumalan titteliä.

Ahviolla on ilmeisesti niin pahoja väkivaltafantasioita, joiden toteuttamiseen tarvitaan Ahvion kuvitellun jumalan kuviteltua tahtoa. Koska tuo jumala ei-olemassaolevana on täysin voimaton, niin väkivallan toimeenpanee ihan tavallinen maallinen esivalta.

Kun jotain kohdetta kohdellaan väkivaltaisesti, niin siinä fundamentalistikristityt menettävät taantumuksellisuudessaan hyvän liittolaisen. Eipä siis noista kaltoin kohdelluista tule fundamentalistikristittyjä. Todennäköisesti heistä tulee kaikkiin uskontoihin vihamielisesti suhtautuvia ihmisiä. Se on taas edistyksen kannalta erittäin positiivista.

Ahvion lanseeraama ”luomisen teologia” ei sovi tähän skenaarioon lainkaan. Ahvio on keksinyt kivan sanaparin, jolla jotenkin hämärällä tavalla yrittää saada juttuunsa jotain substanssia, kun ainoa substanssi on hänen omat väkivaltafantasiansa,

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat